Verktyg för rivning och demolering

Att vi på GA Specialtransporter har en förkärlek till stora fordon och kraftfulla motorer är knappast någon överraskning. Tidigare så har det mestadels handlat om transport, nu till något helt annat.

Nämligen verktyg och maskiner som man använder för att riva, demolera och fräsa. Det var efter ett besök på hemsidan för företaget Amas som vi kände oss nödgade att skriva denna artikel och berätta för er likasinnade om dessa grymma maskiner.

Rivning

Hydraulhammare

Först ut i denna denna skara är ett verktyg som används till att krossa, eller tränga igenom hårda material som exempelvis sten. Hydraulhammaren i videon är en modell som kommer från tillverkaren Furukawa, som är leverantör till nämnda Amas.

Enligt företagets hemsida så är man så starkt förknippade med detta varumärke efter att man har sålt så många av dessa hydraulhammare att många som ringer till företaget faktiskt tror att de kommit till Furukawa och inte till Amas.

Rivningsverktyg

Att riva och ta sönder saker har de flesta av oss praktiserat sedan före vår ettårsdag och där kanske vi har förklaringen till varför så många finner njutning i att få banka sönder saker och ting. Är man lagd åt detta håll så kommer här tre rivningsverktyg där bara namnen själva talar sitt tydliga språk.

  • Pulveriserare – En pulveriserare är ett verktyg som fästs på grävmaskinen och används både till primärt rivningsarbete och nedmontering av byggnader såväl som sekundär demolering.
  • Stålsax – En stålsax används också dem till rivning och nedmontering. Dock så används stålsaxen med fördel när det handlar om järnkonstruktioner. Det häftigaste tycker vi däremot är dess förmåga att klippa av tjocka järnbalkar rakt av.
  • Rivningsgrip – Rivningsgripen fästs precis som de andra rivningsverktygen på en grävmaskin i vald storlek. Gripen används vanligen för det den är anpassad för – tuffare rivning. Dessutom fungerar den bra att använda till både sortering och återvinning.