Friskvårdstimmar på företaget

Nu för tiden har du ofta möjlighet att få en friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid. En arbetsgivare har så klart ett intresse av att personalen håller sig frisk eftersom sjukfrånvaron då märkbart minskar. Det är enligt färska studier som gjorts, den allmänna åsikten att regelbunden träning motverkar många yrkesrelaterade hälsorisker. En överrepresenterad grupp är yrkesförare som ofta drabbas av besvär i leder, nacke, rygg och axlar enligt arbetsmiljöupplysningen.

Vad är det och vem kan få det

Hos arbetsgivare som ger sina anställda rätt till friskvårdstimme omfattas i regel alla fast anställda av denna skattefria förmån. Deltidsanställda kan ibland få friskvårdstimme, så hör med din arbetsgivare vad som gäller. Du kan välja vilka aktiviteter du vill och det är upp till dig när under veckan du tränar. All form av träning är så klart bra, men bäst är att kombinera styrke- och konditionsträning om du ska förebygga yrkesrelaterade skador.

Tid, nytta och energi

Framför allt är det viktigt att tänka på att en bra träning är den träningen som faktiskt blir av. Du kanske inte känner dig motiverad att byta om till obekväma och varma träningskläder. Men det finns trendiga och snygga alternativ som både är bekväma och andas bra. Enklast är att köpa dina träningskläder online i en välfylld webbshop med brett utbud. Du kan klicka dig vidare här för att hitta just detta.