Transport av nyinköpt segelbåt

Alla vet att det kan vara svårt att transportera en segelbåt utan god hjälp. Om du har köpt en ny segelbåt så gäller det att du ordnar med transport av den nyinköpta segelbåten. Beroende på storlek på båten så kan det kan behövas en kraftfull lastbil som kan ge båten lift till sin nya hemmahamn.

Väl hemma så gäller det att ha förberett så att den antingen kan sjösättas direkt eller om det inte är dags för detta en plats för uppställning på land tillsvidare. Det kanske funnits segelbåt tidigare men av mindre modell. Gå in hos Erlandssons Brygga och beställ hem det som krävas för att ha båt på land. Det kan vara att behovet av större båtvagga behövs till den nya båten. Se till så att allt är förberett och klart dagen då den nya segelbåten levereras och ska lyftas av.

Väl på plats så kan ni påbörja allt som behöver fixas med båten innan den ska sjösättas. Det kanske behöver få skrovet slipat och ommålat. Gå igenom hela segelbåten då allt är som det ska och att det går att sjösätta. Det kan vara en hel del som ska göras innan ni kan ge er ut på vattnet och njuta av sommarens vindar. Skapa en checklista på saker som ska göras och i vilken ordning ni ska göra vad.