Montera på extraljus på lastbilen

Även om nya moderna lastbilar har ett mycket bra ljus så kan det ibland ändå kännas nödvändigt att montera extraljus på din lastbil.

Det har hänt mycket med avseende på extraljus de senaste åren. LED-lamporna har gjort sitt inträde på fordonsbelysning. Vill du ha ett stort ljusutbyte med liten strömförbrukning är en LED-ramp att föredra. Det är förhållandevis billiga och lätta att montera, köp dessa på nätet.

Sämre ljus på veteranlastbilar

Några fordon som verkligen skulle ha behövt riktiga extra ljus är veteranlastbilar då de fortfarande var i aktiv tjänst. Visst fanns det extraljus att montera men det gav inte så stort ljusutbyte trots att de drog mycket ström. Går vi dessutom lite längre bak i tiden var elsystemen på 6 V inte dimensionerade för att driva särskilt mycket extraljus.

Andra typer av extraljus

Det finns andra typer av ljus som speciella fordon kan behöva. Exempelvis räddningsfordon kan behöva ljus för att lysa upp en olycksplats. Det kan även vara en timmerbil som hämtar timmer i skogen då det är mörkt i vårt vinterland. Då behövs ljus för att lysa upp timret. Det finns alltså många områden där en lastbil kan behöva olika typer av extraljus.