Det går bra för DAF

Den Nederländska lastbilstillverkaren DAF har den senaste månaden levererat många goda nyheter inom transportvärlden med både en ny stor kund samt en företags-historisk händelse.

DAF lastbilar

Under februari var Nederländernas statsminister på besök i Eindhoven på DAFs fabrik. Det fina besöket berodde på att fabriken och företagets miljonte lastbil var på väg ut genom dörrarna. Statsministern pekade på DAF som ett bra bevis på hur tillverkningsindustrin fortfarande är vid liv och väl fungerande i landet.

Även om DAF huvudsakligen har störst grepp om den nederländska lastbilsmarknaden med en marknadsandel på hela 30% så står de även sig bra i resten av Europa med 15% av marknaden. De finns även på plats i Sverige med DAF Sweden som den lokala generalagenten som förutom försäljning av nya lastbilar även säljer begagnade exemplar samt reservdelar.

Den andra stora nyheten för företaget var ett nytt avtal bryggeriet Carlsberg i England. Bryggeriet köper nämligen hela 98 stycken lastbilar för att modernisera sitt distributionssystem i hela landet. Carlsberg är en av de få bryggerierna som än idag har kvar sin egna distributionskedja ända ut till kund.  Hittills sägs responsen från förarna och annan personal vara väldigt positiv både gällande komfort och köregenskaper.

Lastbilarna kommer användas för att göra leveranser av Öl och bland annat kolsyretuber med flera stopp på varje resa.  Avtalet är totalt värt motsvarande drygt 150 miljoner kronor.

Frågan är bara vilka stora nyheter som detta transportföretag kommer att leverera här näst.