Wallmart presenterar koncept på ny långtradare

Walmart som är världens största företag inom detaljhandeln och världens största arbetsgivare har presenterat ett koncept på lastbil som kraftigt skär ner på bränsleförbrukningen genom att vara enormt strömlinjeformad och vikteffektiv.

Till skillnad från vanliga långtradare är ratten på konceptfordonet placerad mitt i hytten vilket har gjort det möjligt att göra den mer pilformad. Detta betyder inte att att de hoppat över alla de vanliga förnödenheter som normalt finns i hytten, bakom sätet finns allt som behövs för en god natts sömn.

Hela förarens kontrollpanel är digital istället för med analoga mätare, detta innebär att varje förare själv kan anpassa hur informationen visas baserat på sina egna prioriteringar och vad situationen kräver.

För att spara på vikten har de inte bara revolutionerat konstruktionen av trailern utan också producerat världens största enhetliga kolfiberskivor som täcker hela sidorna på vagnen. Kolfiber är många gånger lättare är stål och det är på grund av detta som de har kunnat ersätta de tyngre glasfiberpanelerna som normalt används med en enda kolfiberskiva.

Motorn är en förbränningsmotor men anpassad för att kunna köra på naturgas eller andra miljövänligare alternativ så att Walmart kan nå sina mål att inom en inte allt för avlägsen framtid kunna gå över till 100% förnyelsebar energi.

På videon nedan kan ni se en presentation av fordonet av Walmart själva.